17 779 91 66
 
Dąbrówki 396A, 37-100 Łańcut
 
biuro@iso.rzeszow.pl
✕
Firma konsultingowaFirma konsultingowa
  • Informacje o firmie
    • Referencje
    • Kontakt
  • Nasza oferta
    • ISO9001
    • ISO14001
    • ISO45001
    • ISO22000
    • HACCP
    • BRC, IFS
    • GMP+
    • Outsourcing
  • Szkolenia
    • Pełnomocnik ds. Jakości
    • Auditor Wewnętrzny Systemu Jakości
    • Auditor wewnętrzny systemu HACCP, ISO 22000/BRC/IFS
    • Wdrażanie standardu bezpieczeństwa żywności BRC/IFS
    • HACCP elementem bezpieczeństwa żywności
  • Klienci
  • Blog

Blog

  • www
  • >
  • Blog
  • Dla kogo organizowane są szkolenia z zarządzania jakością?
  • Czy rola audytora systemu zarządzania jest taka sama jak kontrolera jakości?
  • Jak kontrolowana jest jakość produktów w sprzedaży internetowej?
  • Czy standardy środowiskowe to tylko EMAS i ISO 14001?
  • Studia podyplomowe z zarządzania – komu mogą się przydać?
  • Jak przebiega analiza FMEA? – opis w kilku krokach
  • Skąd czerpać wiedzę o systemach zarządzania jakością?
  • Limity krytyczne według HACCP
  • Jak pandemia Covid-19 wpłynęła na funkcjonowanie branży spożywczej?
  • Jak budować kulturę bezpieczeństwa i jakości żywności w organizacji?
  • Co to jest outsourcing ABI?
  • Drzewko decyzyjne jako metoda identyfikowania krytycznych punktów kontroli
  • Normy ISO w służbie ekologii
  • Po co aktualizuje się normy ISO?
  • Najważniejsze elementy łańcucha żywnościowego
  • Higiena środowiska pracy – czym jest i jak ją zapewnić?
  • Czym jest standard SQF
  • Codex Alimentarius – co to takiego?
  • Jak normy ISO mogą wspierać CSR w firmie?
  • Na czym polega uniwersalność normy ISO 9001?
  • Samodzielne wdrożenie normy ISO 9001 – czy to możliwe?
  • Kto i dlaczego powinien wdrożyć normę ISO 50001?
  • Jak zmniejszyć ryzyko wypadków w miejscu pracy?
  • Jak mierzyć zadowolenie klienta zgodnie z ISO 9001?
  • Najważniejsze zagrożenia w zakresie bezpieczeństwa żywności
  • Czym jest ocena cyklu życia w zarządzaniu środowiskiem?
  • Szanse i zagrożenia według ISO 9001
  • Jak przebiega proces certyfikacji normy ISO 22000?
  • Nowe wymagania normy BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials (wersja 6)
  • Na czym polega podejście procesowe według ISO 9001?
  • Wymagania jakościowe dla producentów opakowań
  • System ekozarządzania EMAS – co to takiego?
  • Global G.A.P. – co to za standard?
  • Klasyfikacja procesów, czyli czym jest model APQC?
  • Rola Food Defence w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
  • W jaki sposób norma ISO 9001 usprawnia obsługę klienta?
  • Na czym polega metoda QFD?
  • Czym jest okres przejściowy normy?
  • Jakie zmiany w standardzie BRC Food (wersja 8)?
  • Rodzaje procesów w organizacji
  • HACCP w branży transportowej
  • Zmiany w BHP na uczelniach wyższych
  • Certyfikacja a akredytacja – na czym polega różnica?
  • Czym jest PRP w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności?
  • Zarządzanie dokumentami – najważniejsze informacje
  • Na czym polega analiza SWOT?
  • Zarządzanie jakością w jednostkach samorządu terytorialnego – najważniejsze informacje
  • Co to jest audyt stanu zerowego?
  • Zmiany w standardzie ISO 22000:2018
  • Nowa norma ISO 45001:2018 i jej zastosowanie
  • 5 poziomów dojrzałości organizacji
  • Na co zwrócić uwagę, wybierając firmę konsultingową?
  • Przywództwo a zarządzanie jakością w organizacji
  • Czym jest studium wykonalności?
  • Audyt energetyczny – najważniejsze informacje
  • Optymalizacja procesu zakupowego – co to jest?
  • Certyfikacja GMP+ – najważniejsze zasady
  • Certyfikacja wyrobów medycznych w oparciu o normę ISO 13485
  • Kluczowe wskaźniki efektywności – czym są i dlaczego są takie ważne?
  • Czym jest metoda FMEA?
  • Audyt zewnętrzny – na czym polega i co obejmuje?
  • Cele jakości – czym są i co obejmują?
  • Najważniejsze wymagania normy ISO 14001
  • Czym jest Cykl Deminga?
  • Co to jest standaryzacja pracy
  • ISO/IEC 27001 – czego dotyczy ta norma
  • Standard BRC – najważniejsze informacje
  • Rodzaje marnotrawstwa w produkcji
  • Rozporządzenie REACH – czym jest i co obejmuje?
  • Najważniejsze założenia normy ISO 9001
  • Co obejmuje standard IFS
  • Analiza kosztów i korzyści – kształt i cele
  • Na czym polega mapowanie procesów?
  • Czym zajmuje się pełnomocnik do spraw jakości?
  • Metoda 5 kroków – najważniejsze informacje
  • Co oznacza oznakowanie CE?
  • Czy ISO 9001 jest obowiązkowe?
  • Najważniejsze zasady zarządzania jakością
  • Na czym polega metoda 6 Sigma?
  • Lean management – najważniejsze informacje
  • Filozofia Kaizen w zarządzaniu
  • Czego dotyczy zasada SMART?
  • ISO 9000 – jakie normy wchodzą w skład tej serii?
  • Czego dotyczy ISO 9004?
  • Jakie są korzyści z wdrożenia ISO 14001?
  • Czym jest świadectwo efektywności energetycznej?
  • ISO 22000 – czego dotyczy?
  • Dlaczego warto wdrożyć ISO 9001?
  • Księga Jakości wg normy ISO 9001 – do czego służy?
  • Czym zajmuje się CEN?
  • Dla kogo norma 14001?
  • Co to są normy zharmonizowane?
  • Zmiana standardów BRC FOOD wersja 7
  • Zmiana standardów BRC IoP wersja 5
  • Nowelizacja normy ISO 14001:2015
  • Nowelizacja normy ISO 9001:2015
  • Polityka jakości firmy – czym jest?
  • Korekcja a działania korygujące – podobieństwa i różnice
  • Czym jest Dobra Praktyka Produkcyjna?
  • Czym jest Dobra Praktyka Higieniczna?
  • Co to jest certyfikat IFS?
  • Czym jest certyfikat BRC?
  • Czym jest ISO?
  • Czym zajmuje się ISO?
  • Czym jest krytyczny punkt kontrolny (CCP)?
  • Czym zajmuje się audytor wewnętrzny?
  • Jakie są zalety wdrożenia normy środowiskowej?
  • Dla kogo certyfikat GMP+?
  • Co to jest certyfikat ISO 9001?
  • Dla kogo certyfikat ISO?
  • Czym jest jakość?
  • Czy warto wdrożyć system ISO?
  • Jakie są zalety implementacji normy ISO 9001?
  • Audyt jakości
  • Czym jest audyt zewnętrzny?
  • Dla kogo OHSAS 18001?
  • Jak tworzyć procedury systemu zarządzania opartego na normie ISO?
  • Zalety wdrożenia standardów IFS i BRC
  • Jak działa outsourcing?
  • Proces wdrażania ISO 9001 (podwójny)
  • Dlaczego warto korzystać z outsourcingu?
  • Jak wygląda nasza oferta szkoleniowa?
  • Jaki cel ma wdrożenie systemu HACCP?
  • Jak powstają normy jakościowe?
  • Jak wyglądały pierwsze systemy jakości?
  • Budowanie kultury bezpieczeństwa żywności w ogranizacji – jak wygląda?
Copyright © 2015 Qualitas Grupa Doradcza
  • o firmie
  • oferta
  • szkolenia
  • klienci
  • referencje
  • kontakt
  • blog